Asociaţia Webmasterilor Ortodocşi Români
Asociatia Webmasterilor Ortodocsi Romani
ASOCIATIA ORTODOXRONET

PREZENTARE | Istoric | Obiective | Statut | Membri | Adeziune

Asociatia OrtodoXronet a luat fiinta cu in 2001 la initiativa unui grup de internauti crestin-ortodocsi, in noiembrie 2004 dobândind si personalitate juridica prin Incheierea Nr. 63/7.10.2004 la Dosar 98/pj/2004 Judecatoria sectorului 6, Bucuresti.

Cod fiscal: R 16852432
Cont bancar: BRD Sucursala Bratianu
RO19BRDE410SV44097574100 LEI
RO11BRDE410SV44097734100 EURO

Are binecuvantarea Bisericii Ortodoxe dar nu i se subroga institutional, fiind o organizatie independenta, apolitica si fara scop patrimonial.

Potrivit statului, Asociatia vizeaza:

  • promovarea gândirii, principiilor, scrierilor crestin-ortodoxe pe Internet;
  • sustinerea si promovarea site-urilor ortodoxe românesti;
  • îmbunatatirea fluxului de informatie spirituala din sfera ortodoxiei, pe acest tip de suport mediatic;
  • dezvoltarea comunitatii virtuale ortodoxe românesti ca structura liant între bisericile si crestinii ortodocsi din tara si diaspora (atât la nivelul Internetului cât si al realitatii);
  • analizarea prezentei ortodoxe in spatiul virtual;
  • realizarea de actiuni caritabile, de diverse tipuri, promovate prin World Wide Web.

Asadar, cam tot ce se poate face cu bunacredinta pe Internet dar si tangential realitatii. Grupul de initiativa este constituit din webmasteri, moderatori si /sau membrii activi ai forumurilor crestin ortodoxe (RTS, EOF), membri ai canalului IRC # ortodox. O astfel de asocierere a aparut din necesitatea de a pune laolalta resursele existente (baze de date & copy-right-uri, soft-uri & host-uri free, ori alte facilitati de up-load & download) in vederea folosirii lor la un potential maxim atât pentru creatorii de oferta Internet ortodoxa cât si pentru utilazatorii ei. Nu in ultimul rând optimizarea comunicarii si a vitezei de reactie in diverse situatii au constituit parametri importanti. ...Asta ca sa facem vorbire de fata tehnica si, la urma urmei, pragmatica a Asociatiei.

Adevarul e ca ortodoXronet s-a constituit in primul rand ca o structura de suflet, cu oameni ce au trecut de la comunicarea din spatiul virtual spre prietenii reale, cu o permanenta deschidere spre fiecare nou venit si interesat de proiect.

Practic, oricine simte ca rezoneaza cu obiectivele ortodoXronet si doreste sa ni se alature este binevenit. Oricine considera ca i-am putea fi de folos prin activitatea noastra este ne poate cere sprijinul. Si mai ales, oricine poate sa spuna noi - ortodoXronet in loc de ei - ortodoXronet. Pe scurt, daca vrei sa ni te alaturi completeaza cererea de inscriere in Asociatia ortodoXronet. Si nu uita ca mai intai sa citesti Statutul pentru a intelege mai bine ca incercam sa fim vii si eficienti in ceea ce incercam a face IMPREUNA.

În tot pământul a ieşit vestirea lor, şi la marginile lumii cuvintele lor. (Psalmi 18,4)
Copyright (c) 2005 by OrtodoXronet
powered by Gigel Chiazna